Acasă » Istoric

Istoric

Prima atestare a scolii dateaza din 7 octombrie 1839  cand proprietara Marghioala Panaitescu a mosiei Gologanu infiinteaza si sustine scoala- conform monografiei aparute in 2011.In anul 1859 scoala este intretinuta de clucerul Scarlat Iarca noul proprietar al mosiei Gologanu, care va ajuta si la inaltarea bisericii pe noua vatra unde se afla acum cimitirul.In 1916 exista la Gologanu o scoala de baieti care in perioada 1916-1917 a fost suspendata din cauza starii de razboi.In 1926  conform hotararii noii legi a invatamantului se trece la invatamantul diferentiat, astfel in 1928 functionau la Gologanu doua scoli una de baieti in localul scolii si cealalta de fete intr-un local inchiriat.

In anul 1922 scoala avea un numar de 310 elevi, iar antetul scolii era Scoala Primara Tip Urban Gologanu. In anul 1938 se construieste un nou local pentru scoala de fete numit Scoala Primara De Fete Elena Lahovari Si Ana P.

In anii de dupa razboi vor exista pe raza comunei Gologanu 3 scoli de baieti, de fete si Vladuleasa.

In prezent pe raza comunei functioneaza Scoala Gimnaziala Profesor General Gheorghe Gheorghiu si Gradinita cu Program Normal Gologanu.


Lasă un comentariu